Málnás muffin
Hozzávalók: - 2 tojás
-125 g puha vaj
-1 csésze finom szemcsés
kristálycukor
-1/2 csésze tej
-2csésze átszitált,1/2 zacskó sütőporral elkevert liszt
-1 tk. vaníliaaroma
-1/4 csésze tört málna
A tetejére:-1 1/2 csésze porcukor
-125 g puha vaj
-málna ( cukrozott málna )
Elkészítés:
1.
Előmelegítjük a sütőt 160 C°-ra.Muffinpapírral kibélelünk 12 muffin formát.Közepes méretű keverőtálban habosra keverjük az enyhén felvert tojásokat a vajjal és a cukorral.
2.
Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a vaníliaaromát. Elektromos keverőgéppel 2 perc alatt kidolgozzuk a tésztát, míg krémszerű, könnyű nem lesz. Belekeverjük az összetört málnát.
3.
A masszát egyenletesen elosztjuk a kibélelt sütőformákba. 18-20 percig sütjük, míg a tészta felemelkedik, és tapintásra szilárd a teteje. Hagyjuk hülni néhány percig, majd fémrácsra szedjük, és tovább hűtjük. Amikor a tészta már nem meleg, nekiláthatunk a díszítésnek.
A tetejére
1.
Míg a muffin sül, a porcukrot és a vajat kisebb tálba helyezzük, és fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk, majd krémesre keverjük. Adhatunk hozzá málnát.
2.
A krémet közepes méretű csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük. Feldíszítünk minden muffint. Majd rakunk a tetejére málnát.
Duplacsokoládés muffin
Hozzávalók:- két tojás
-125 g puha vaj
-1 csésze finomszemcsés kristálycukor
-1/2 csésze tej
-2 csésze átszitált 1/2 zacskó sütő porral elkevert liszt
-100 g félédes sötét csokoládé, darabokra törve
-1 ek. kakaópor
A tetejére: - 100 g fehér vagy tej csokoládé, apróra vágva
- 20 g puha vaj
- 1/3 csésze habtejszín
- 1 tk. porcukor
- sötét csokoládéforgács ( a díszítésnek)
Elkészítés
1.