Honlap címe

Málnás muffin


Hozzávalók:  - 2 tojás

                   -125 g puha vaj

                   -1 csésze finom szemcsés 

                    kristálycukor

                   -1/2 csésze tej

                   -2csésze átszitált,1/2                                                         zacskó sütőporral elkevert liszt

                                                                                                                           -1 tk. vaníliaaroma

                                                                                                                           -1/4 csésze tört málna

                                                                            

                                                                                                   A tetejére:-1 1/2  csésze porcukor

                                                                                                                     -125 g puha vaj

                                                                                                                     -málna ( cukrozott málna )



                                                                Elkészítés:


1.

  Előmelegítjük a sütőt 160 C°-ra.Muffinpapírral kibélelünk 12 muffin formát.Közepes méretű keverőtálban habosra keverjük az enyhén felvert tojásokat a vajjal és a cukorral.

2.


 Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a vaníliaaromát. Elektromos keverőgéppel 2 perc alatt kidolgozzuk a tésztát, míg krémszerű, könnyű nem lesz. Belekeverjük az összetört málnát.


3.

A masszát egyenletesen elosztjuk a kibélelt sütőformákba. 18-20 percig sütjük, míg a tészta felemelkedik, és tapintásra szilárd a teteje. Hagyjuk hülni néhány percig, majd fémrácsra szedjük, és tovább hűtjük. Amikor a tészta már nem meleg, nekiláthatunk a díszítésnek.


                                                                 A tetejére


1.

 Míg a muffin sül, a porcukrot és a vajat kisebb tálba helyezzük, és fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk, majd krémesre keverjük. Adhatunk hozzá málnát.

2.

 A krémet közepes méretű csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük. Feldíszítünk minden muffint. Majd rakunk a tetejére málnát.

   








                                                   Duplacsokoládés muffin




                          Hozzávalók:- két tojás

                                           -125 g puha vaj

                                           -1 csésze finomszemcsés kristálycukor

                                           -1/2 csésze tej

                                           -2 csésze átszitált 1/2 zacskó sütő porral elkevert liszt

                                           -100 g félédes sötét csokoládé, darabokra törve

                                           -1 ek. kakaópor

                         


                         A tetejére: - 100 g fehér vagy tej csokoládé, apróra vágva

                                          -  20 g puha vaj

                                          - 1/3 csésze habtejszín

                                          - 1  tk. porcukor

                                          - sötét csokoládéforgács ( a díszítésnek)





                                                         Elkészítés

                

1.